Indonesië Dag 18: Sumatra - 30 juli 2010
Reisdag: van 'Berastagi' naar 'Bukit Lawang'. Eerste uur met een mini-busje, maar gelukkig de grootste afstand met een grote bus. Weliswaar zonder airco, maar ach, beter dan 3 uur door elkaar geschud worden! Waar we de eerste busreis met de Fransen moesten lachen om de grote bus, vinden we deze nu de meest comfortabele en veilige manier om van A naar B te komen. En het kost allemaal erg weinig...
Tijdens onze busreis kwam een Indonees, die ook wat Nederlands kon, bij ons zitten voor een praatje. Hij bleek een broer te hebben die gids was in Bukit Lawang, en laat die broer nou net achter ons zitten! (Verkooptruc, zoals al voorspeld in onze Lonely Planet reisgids!) Broer nam het over, was niet opdringerig en erg aardig. We vroegen hem om onze gids te zijn voor de dag erop. Hij heeft ons ook naar een accomodatie gebracht.
Bukit Lawang is een toeristisch maar bijzonder plaatsje. Eerst werden we met onze bagage in een 'taxi' (scooter met zijspan) naar het beginpunt gebracht. De bewoners ontvingen ons hartelijk. Het dorpje ligt aan het begin van het 'Gunung Leuser National Park', de hotspot van Sumatra omdat dit een van de weinige plekken is waar je de oerang oetang in het wild kunt zien. We moesten een enorme hangbrug (voelde me gelijk al een echt 'Jane') over, waaronder de rivier stroomt die door het hele park heen loopt. Langs de rivier staan alle accomodaties. Erg leuk om te zien.
Na een enorme stortbui en een koude douche, ze hebben er geen warme brrr...kwam de gids ons de trip voor morgen uitleggen. We hebben gekozen voor een 2 daagse jungle trip, met overnachting. Maar dan wel middenin de bush bush (Ja mam, dit was echt mijn idee)! Spannend!!! Ben heel benieuwd wat we ervan gaan vinden.
Hallo Hans en Anne!
Wat grappig zeg om jullie verhaal te lezen over Indonesië. Erg herkenbaar allemaal! Wij hebben indertijd onder een vergelijkbaar zeiltje geslapen toen wij in
bukit lawang waren. We zijn blij dat Mina
jullie ook met rust heeft gelaten. Veel liefs en nog heel veel reisplezier.
Mirjam en Pieter-Jelle