Indonesië Dag 14: Sumatra -26 juli 2010
Tijdens onze vroege vlucht (maar 1 uurtje vliegen!) hebben we onze route bepaald voor Sumatra. Het is een erg groot eiland, maar we hebben maar een week, dus dan moet je helaas kiezen...
Het zuiden van Sumatra is nog wat minder ontwikkeld en wordt niet echt aangeschreven voor toeristen, dus daar gaan we dan ook niet heen. Vanuit onze vlieghaven 'Medan' in het Noordoosten kun je de meest bijzondere plekken bezoeken, dus daar begon vandaag dan ook onze trip. We zijn gelijk doorgegaan vanaf de luchthaven naar het grootste meer van Zuidoost-Azië: 'Danau Toba'.
We waren het vliegveld nog niet af of er stonden wel 3 taxichauffeurs om eens heen: 'You need a taxi?' 'Where do you want to go?' Terwijl je zelf nog maar amper weet waarheen, dus dit vonden we een beetje irritant. Al snel vroeg een Frans stelletje of wij ook naar het meer gingen en we besloten samen een taxi naar een busstation te nemen. Vandaar hebben we een 'boemelbus' genomen voor 2 euro p.p.!
Met ruim 4 uur reistijd, geen airco, rokers in de bus, zweetlucht en afval op de grond, maar wel gezellig gebabbel met de fransen, bereikten we het mooie meer gelegen tussen de bergen. Met een bootje werden we naar een klein gedeelte van het eiland gebracht, genaamd 'Tuk Tuk.' Hier hebben we een mooi hotel gevonden om de komende 2 nachten door te brengen. 's Avonds hebben we lekker met z'n 4-en gegeten en morgen gaan we met een scooter het eiland en en zijn bewoners leren kennen!Reacties