Nieuw-Zeeland Dag 96 & 97 - Van Milford Sound naar Dunedin 16 & 17 oktober 2010
Al vroeg reden we op de 'Southern Scenic Route' richting Milford sound. Dit is een gebied wat bestaat uit fjorden (hoge en steile bergen met diepe meren ertussen) die ontstaan zijn door gletsjers. Tussen de hoge bergen door was de weg soms best smal en bochtig. We waren gelukkig de grote tourbussen voor, dus er was bijna niemand anders op de weg. De tunnel waar we doorheen moesten was smal, nat en donker, maar gelukkig was hij niet zo lang of bevroren. Om 10 uur hebben we een boottrip genomen, die in 2 uur over de fjorden voer. Je ziet op de bergen soms stukken waar niets groeit, deze zijn het gevolg van lawines die eens naar beneden zijn gestort. Door de sneeuw die nog op de bergen ligt, zijn er overal watervalletjes te zien. Ook hebben we eindelijk zeehonden en pinguins van heel dichtbij kunnen zien! De pinguins hebben gele pluimen boven hun ogen, dit is een bepaalde soort. Erg grappig om te zien.
Omdat we hoorden dat het de volgende dag slecht weer zou worden, zijn we na Milford Sound snel weer verder gereden naar het zuiden. Hier zijn we gestopt bij een boerencamping in het plaatsje 'Invercargill', vlak aan de zuidkust. De boerin ging rond etenstijd de lammetjes melk geven en vroeg of ik mee wilde helpen: maar natuurlijk! Wat dronken die beestjes snel zeg! De fles was zo leeg. Je ziet nu overal lammetjes, het is hier immers lente. Echt schattig!
Op zondag 17 oktober was ik jarig! 's Morgens zijn we na het ontbijt doorgereden langs de zuidkust 'The Catlins'. We zijn gestopt bij een aantal baaien, o.a. Waipapa Point waar vroeger een passagiersschip vlak voor de kust is gezonken. Bij eb kun je blijkbaar het wrak een stukje in de zee zien liggen maar helaas waren wij er bij vloed. 's Avonds kwamen we aan in 'Dunedin'. Dit plaatsje ligt aan de oostkust. Hier hebben we heerlijk gegeten in een restaurantje als cadeautje voor mijn verjaardag! 28 jaar alweer...poeh....wat oud ;-)
Anne, ten eerste alsnog verlaat gefeliciteerd met je verjaardag!
Dit is wel heel toevallig dat jullie in Invercargill geweest zijn. Afgelopen zaterdag, op de 16e dus, heb ik de film 'The World's Fastest Indian' gezien en de hoofdpersoon kwam ook uit Invercargill, Nieuw Zeeland. Zegt de naam Burt Munro jullie iets? Op basis daarvan lijkt het me een sympathieke buurt :)