anne-hans.reismee.nl

Nieuw-Zeeland Dag 94 & 95 - Fox Glacier naar Queenstown 14 & 15 oktober 2010

Weer een zonnige dag! Zo'n 500 kilometers gemaakt vandaag. We zijn begonnen met een wandeling van een uur naar de gletsjermond van 'Fox'. Deze vonden we indrukwekkender dan die van 'Franz Joseph', omdat de gletsjer breder en ruiger was. Sommige stukken ijs leken zelfs blauw van kleur.

Hierna zijn we doorgereden richting Queenstown. We reden een mooie kustroute met vele haarspeldbochten. Toen de route weer meer landinwaarts ging, kwamen we langs twee prachtig gelegen meren: 'Lake Wanaka' en 'Lake Wahea'. Het water was superblauw en eromheen stonden bergen met besneeuwde toppen; heel erg mooi!

Rond etenstijd kwamen we aan in Queenstown, een stad van zo'n 11.000 inwoners in het midden van het zuidereiland. Hier hebben we overnacht op een camping die net open was, alles nog mooi nieuw. Queenstown is erg gericht op sportieve (buitensport)activiteiten. Het is de eerste stad in Nieuw-Zeeland waar een commerciele bungeejump geopend werd en er zijn nu talloze manieren om hier te bungeejumpen, de een nog gekker dan de ander.

De volgende dag hebben we hier een stadswandeling gedaan. We liepen langs het water, waar allerlei watersporten mogelijk waren zoals parasailen en jetboaten. Van het water gingen we naar de 'Queenstown gardens', deze zagen er erg mooi en verzorgd uit. Ze doen hier al sinds vroeger aan 'frisbeegolf', gooien met een frisbee in een mandje. Ook 'bowls' (soort jeux de boules) is een sport die veel word beoefend door ouderen. Onze indruk van Queenstown is dat het een erg gezellig ski-stadje is, met allerlei gezellige restaurants en barretjes. De vele hotels en appartementen die er staan zijn er allemaal erg mooi en sjiek uit. We begrepen dat het ski-seizoen net een week over is (vond Hans erg jammer) dus een dagje skieen kon helaas niet.

Bij de I-site in Queenstown vonden we een interessante deal voor een helicoptervlucht boven Queenstown en de bergen. Dit wilden we eigenlijk al doen boven de gletsjers, maar het was belachelijk duur. Nu vandaag dus alsnog gedaan en het was super! Om 3 uur 's middags stegen we op in een strakblauwe lucht met nog 3 andere mensen. Wij mochten voorin zitten. We hebben een landing gemaakt op een van de besneeuwde bergtoppen. Daar lag echt nog een dikke laag: we zakten tot over onze enkels in de sneeuw! Hierna terug gevlogen over het meer en de rivier bij Queenstown. In 45 minuten stonden we weer op de luchthaven, wat ging de tijd snel zeg! Maar wel erg leuk om een keer te doen. We zijn nou eenmaal niet van het bungee-jumpen, skydiven en parachute-springen...hihi ;-))

Gladje en Ronnie

Lang zal ze leven, lang zal ze leven, hieperdepiep hoera!Annie gefeliciteerd met je verjaardag. Veel plezier vandaag.

Veel liefs Gladje en Ronnie

Linda

Lieve Anne,

Gefeliciteerd met je verjaardag! Wel een hee bijzondere verjaardag zo he??
Hopelijk zijn jullie nog steeds heeeerlijk aan het genieten! liefs lin