Nieuw-Zeeland Dag 92 & 93 - Van Abel Tasman Park naar gletsjers 12 & 13 oktober 2010
We werden 's ochtends vroeg opgehaald door een busje die ons naar de 'aquataxi' bracht. Alle toeristen mochten op de boot gaan zitten, die nog op de trailer stond, en zo werden we door een tractor al rijdend vervoerd naar de zee. Daar aangekomen reed de tractor achteruit en liet ons in het water zakken, erg grappig dat dat zo kan. Vervolgens liet onze schipper een aantal mooie baaien zien en hebben we zeehonden op de rosten zien liggen en zelfs een blauwe (mini)pinguin in de zee zien zwemmen! Vervolgens werden we afgezet bij een baai vanaf waar we onze tocht begonnen. Het was een track van zo'n 3,5 uur. Goed te doen en mooie uitzichtpunten op de baaien en de zee.
Rond de lunch waren we terug bij de boer en gingen we weer verder met ons busje. Hierna zijn we gestopt bij 'Cape Foulwind' in het westen, waar je een zeehondenkolonie kon zien liggen op de rosten bij het strand. Er lagen er zo'n 30, maar moeilijk te zien want ze hebben bijna de kleur van de rosten zelf! Erg lief om die beestjes lekker te zien liggen zonnen, zeker de kleintjes waren erg schattig. Op het land bewegen ze zich maar langzaam voort maar in het water kunnen de zeehonden wel 60 km/uur zwemmen!
Na een paar uur rijden hebben we de zonsondergang nog kunnen zien bij de 'Pancake Rocks'. Dit zijn rotsen die lijken op stapels pannenkoeken! Het gesteente van de rotsen is opgebouwd uit kleine laagjes, die langzaam afslijten door het water. Dit geeft een erg bijzonder effect aan de opbouw van de rotsen, mooi om te zien.
De volgende dag zijn we vroeg vertrokken naar het gedeelte aan de westkust waar je gletsjers kunt bewonderen: 'Franz Joseph' was de eerste gletsjer die we bezocht hebben tot aan de gletsjermond. Door de eeuwen heen heeft deze gletsjer zich al een stuk teruggetrokken, maar hij is nog steeds goed zichtbaar. Het blijft toch vreemd om sneeuw te zien terwijl de zon volop schijnt en de temperatuur zo'n 20 graden is!
Hierna doorgereden naar het volgende dorpje, 'Fox Glacier', waar we een wandeling gemaakt hebben rondom een meer; 'Lake Matheson'. Het water in dit meer ligt zo stil als er geen wind is, dat het net een spiegel lijkt. Je kunt hierin dan de reflectie zien van de berg met sneeuw die 'Mount Cook' heet. Het was echt supermooi, kijk maar naar de foto's!
Hi!
Wat hebben jullie weer een mooie verhalen. Jammer dat jullie niet die Tongariro op konden, was wel een mooie wandeling van 7 uur!:(
Komen zeker nog wel wat mooie dingen aan. Hoop dat jullie nog naar het mooie Milford sound gaan en Qeenstown. Ik vond dat echt heel mooi:)
Het gegint al voor jullie op te schieten. Nog ruim een maandje...
Hier begint het ook echt herfst te worden. Gister weer zo een lekker regenachtige dag gehad!
Geniet van alle mooie dingen daar en denk nog even niet aan Nederland!:)
Veel plezier!
Hey Annie en Hansi,
Ben weer helemaal bij! Heb jullie verhalen van Australie en Nieuw- Zeeland gelezen. Ook weer super mooie foto's gezien. Was een leuke jumpsuit (zwarte) Annie, toch nog gelukt. Ik heb gisteren met Eef gezellie bij d'n Brecht gegeten. Hebben nog flink kunnen lachen over onze Ibiza avonturen. Hier is echt nu echt herfst. Gisteren heeft het heel de dag geregend ;-( Nog één weekje en dan hebben we herfstvakantie. Annie je bent morgen toch jarig? Alvast veel plezier morgen. We zullen je morgen nog wel officieel feliciteren hoor.
Hoi Annie,
Van harte gefeliciteerd!! Wat een bijzondere verjaardag in Nieuw - Zeeland!
Heel veel plezier en geniet er samen maar goed van.
Veel liefs Michel en Ilse en een knuffel van Vera