Nieuw-Zeeland Dag 86 & 87 - Cape Reinga 6 & 7 oktober 2010
Op onze route naar het meest Noordelijke puntje 'Cape Reinga', zijn we gestopt bij twee watervallen en hebben we een boterham gegeten bij de 'Bay of Islands'. Dit is een eilandengroep aan de oostkust. Je kunt er allerlei boottrips e.d. doen, maar niets is voor niets en sommige dingen hebben we al in Australie gedaan, zoals dolfijnen kijken, snorkelen en op een zeilboot varen. We kijken nu dus een beetje rond voor andere activiteiten of nemen gewoon een kijkje en genieten van het landschap, toeren langs de vele haarspeldbochten van de bergen en nemen natuurlijk foto's! Nog elke dag zeggen we tegen elkaar hoe fijn het is om zomaar vrij te zijn!!!
De volgende dag hebben we in totaal zo'n 500 km gereden, dat was een heel eind! Eerst zijn we helemaal naar het noordelijkste puntje gegaan: Cape Reinga. Hier staat een oude vuurtoren en de kust is erg mooi. De Maori's (oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland) zien dit punt als een spirituele plek. Ook staat er een boom van zo'n 800 jaar oud op een rots. Deze boom heeft voor de Maori cultuur ook een heilige betekenis.
Na het noorden moesten we weer helemaal naar beneden, waar we langs enorme zandduinen kwamen. Deze hebben we ook al gezien in Australie, alleen was nu de kleur van het zand wat meer oranje-achtig. Sommige toeristen gleden met een soort sleetje van de heuvels af. Wij hadden niet zo'n zin om zand te happen en hebben er gewoon wat rondgelopen. Onderweg weer veel groene heuvels, koeien en schapen. Uiteindelijk zijn we gestopt in Auckland, om daar naar ons verhuurbedrijf Apollo te gaan want onze koelbox leek stuk te zijn. Aangezien we nog dik 2 weken te gaan hebben, leek het ons fijn om deze even om te ruilen!Reacties
Lees ik daar haarspeldbochten? ;)