Australië Dag 72 Phillip Island - 22 september 2010
Helemaal naar Phillip Island gereden voor het Moto GP Circuit en om pinguins te spotten. Het circuit hebben we even gezien. Hans was verbaasd over hoe mooi en groot het was. Het ligt eigenlijk direct aan zee. Helaas was er geen evenement vandaag, dus het was er erg rustig. Daarna naar een uitzichtspunt geweest waar je zeeleeuwen zou kunnen zien, maar die waren veel te ver weg. Alleen met een verrekijker kon je ze zien liggen op de rotsen. Het waren er wel een heleboel schijnbaar. Jammer dat we niet dichterbij konden komen. De pinguins kun je alleen met zonsopgang en ondergang in kolonies naar het strand zien hobbelen. Ze gaan dan hun nestjes opzoeken op het strand. Voor deze 'excursie' moet je dus wachten tot het einde van de dag en ook nog eens een heleboel betalen. Daar hadden we geen zin in, dus geen pinguin gezien.
Wat bijna niemand weet is dat Phillip Island een chocolade museum / fabriek heeft. Deze hebben we bezocht aangezien we graag een chocolaatje lusten. Erg interessant om te zien hoe chocolade gemaakt wordt. Verder hadden ze hier een gigantische chocolade fontein, een schilderij van Dame Edna opgebouwd met duizenden chocolaatjes en een heel modeltrein-stadje van chocolade met rijdende treintjes. Helaas mocht je niet overal van proeven!
Bijna misselijk van de chocolade hebben we besloten terug richting Sydney te rijden. 's Avonds een leuke camping gevonden aan zee in een plaatsje vlak bij 'Lake Entrance', een mooi badplaatsje waar de rivier in de zee stroomt. Bij zonsondergang weer mooie foto's gemaakt! Nog even staan kletsen met een Australische mevrouw die vertelde dat haar schoonzoon bij de Flying Doctors werkt aan de westkant van Australie. Interressant beroep! Haar dochter gaf les aan de kinderen van deze piloten middels de radio, omdat ze geen vaste verblijfplaats hebben...eens in de zoveel tijd vloog ze naar hen toe om een examen af te leggen. Toen Hans vertelde dat ik ook juf ben, kreeg ik gelijk een internetadres om meer informatie hierover op te zoeken.
Hans, a shame that thre was no racing in PI, but at least then we still have a mutual goal left that we can do together in a year or 2 ,-)