Australië Dag 67 t/m 69 Melbourne - 17 t/m 19 september 2010
De afgelopen dagen hebben we doorgebracht in Melbourne. Het is een grote stad in het zuiden van Australie met zo'n 4 miljoen inwoners. Mensen die we onderweg ontmoet hebben zeiden steeds dat deze stad de leukste is van heel Australie. Dat wilden we dus wel eens zien! We hebben overnacht op campings in de buitenwijken, want in en rond het centrum zitten er natuurlijk geen.
De eerste dag in Melbourne hebben we een wandelroute gedaan uit onze lonely planet door het CBD (Central Business District). Hierbij zagen we mooie oude gebouwen tussen nieuwe staan. We kwamen door leuke steegjes, zoals één waarvan alle muren beklad waren met graffiti maar dan erg kunstig gedaan. Ook hebben we authentieke winkelgalerijtjes gezien met een mooi overdekt dak en mozaiekvloer, erg knus. Ook de winkels hierin zijn leuk om rond te kijken; allerlei speciaalzaakjes zoals een chocoladewinkeltje, poppenwinkeltje, houten speelgoed enz.
Het middelpunt van de stad is 'Federation Square' met een aantal luxe straten eromheen. Ook zijn er meerdere theaters in de stad en is er van alles te doen. De Australiers zijn helemaal gek van sport en dat was te merken toen er een grote menigte richting het 'Cricket Stadium' liep. Wat erg leuk is voor de toeristen is de gratis tram die je door het hele centrum stuurt. Je kunt opstappen wanneer je wilt. De locals maken hier overigens ook gebruik van;-) 's Avonds wilden we nog een aantal bars in om gezellig wat te drinken, maar helaas hadden we ons ID niet bij en zonder kom je hier nergens een kroeg binnen zijn we inmiddels achter. Beetje jammer...
De tweede dag hebben we de enorm grote en bekende 'Victoria Market' bezocht. Het complex bestaat uit meerdere hallen en ze verkopen er van alles. Wij hebben ons vooral met de souvenirs bezig gehouden! Daarna zijn we de Botanische Tuinen nog even doorgelopen om vervolgens verder te rijden naar 'Torquay', een plaatsje verderop aan de kust. Dit plaatsje is het surfmekka van Zuid-Australie. Hier zitten alle bekende surfwinkels zoals 'ripcurl' en laat deze nou net uitverkoop hebben en wij dit toevallig tegenkomen! We hebben leuke zwemkleding gescoord voor de helft van de prijs. Niet dat we dat hier met 12 graden nodig hebben, maar toch. Morgen gaan we de 'Great Ocean Road' rijden. Dit schijnt één van de mooiste kustroutes te zijn die je gedaan moet hebben. Morgen dus weer vroeg op en gaan met die banaan!