Australië Dag 65 & 66 Canberra - 15 & 16 september 2010
Het is rotweer!!! Gisteren al behoorlijk wat regen gehad in Sydney. Bij aankomst op onze camping adviseerde de eigenaresse om eerst richting Melbourne te gaan, aangezien het toch geen weer is in Sydney. Goed idee vonden wij. Als het dan toch nat en koud is, dan ook maar meteen een stuk doorrijden. Wel via de snelweg en niet via de kust, dat doen we dan wel op de terugweg.
Nog bijna met een lege tank langs de snelweg gestaan :-( omdat ik achter het stuur zat en even een tijdje niet op de benzinemeter had gekeken...stom!!! We zaten hem echt te knijpen, want de eerstvolgende pomp had geen brandstof. Gelukkig kwam hierna een benzinestation, pffff....dat was echt op het nippertje. Tja, zo maak je nog eens wat mee...!
Omdat we nu meer in het binnenland rijden, hebben we besloten om de hoofdstad van Australie eens te bekijken: Canberra, ruim 300.000 inwoners. We arriveerden rond de middag en hebben al een deel van de stad bekeken. Het is hier wel koud (of zijn we nu niets meer gewend?): overdag zo'n 14 graden en een erg koude en snijdende wind. Brrr....Daarom 's avonds maar een drankje gedaan in een café met live-jazz, om een beetje warmer te worden!
Toen we de volgende dag opstonden scheen de zon gelukkig weer! Daarom zijn we 'lekker' gaan ontbijten voor onze camper met zo'n 11 graden. Hihi...sorry....we mogen absoluut niet klagen, ik weet het.
Hierna hebben we de 'War Memorial' van Canberra bekeken. Dit is een oorlogsmuseum wat erg mooi is van binnen. Ook hebben we het oude en nieuwe parlementsgebouw bezocht en wat parken en uitzichtpunten van de stad. Canberra is een erg schone stad die op de tekentafel ontworpen is. Dit kun je zien aan de strakke horizontale en verticale lijnen van de wegen en straten in de stad. Je moet ervan houden, maar wij vonden het erg mooi om eens te zien. Het heeft volgens ons veel weg van Washington; het draait veel om politiek, wetenschap en studie. We hebben dan ook veel studenten en basisschoolkinderen gezien in de musea.
Hoi Anne en Hans,
Ik liep een beetje achter met de verhalen dus ik heb net alle verhalen van Australie gelezen. Wauw!! Ik vind jullie echt zo onwijs stoer en wat een gave dingen maken jullie mee en ondernemen jullie! Ik blijf jullie volgen en nog superveel plezier!!!!!!!
Liefs, karlijn