anne-hans.reismee.nl

Australië Dag 62 Port Macquarie - 12 september 2010

Gisteren hadden we een aanplakbiljet in Coffs Harbour gezien over parachutespringen deze ochtend. Dat wilden we natuurlijk wel even zien, dus na het ontbijt zaten we op de pier te wachten tot we een vliegtuig zagen. Uiteindelijk kwamen er zo'n 15 parachutisten naar beneden gesprongen met aan hun voeten een gekleurde rookbom. Dit gaf een mooi effect in de blauwe lucht. Ook droeg er eentje een enorme vlag van Australie!

In Coffs Harbour vonden we ook een kartbaan met karts die zo'n 80 km/u kunnen. Deze zijn veel sneller dan de karts in Nederland. Hans wilde dit even proberen en heeft 10 minuutjes helemaal alleen op de baan gereden. Hij vond het erg leuk!

Hierna zijn we doorgegaan naar 'Port Macquarie'. We zitten nu nog zo'n 350 km van Sydney vandaan. In dit kustplaatsje hebben we even wat geshopt en rondgekeken of we een cruise konden doen om walvissen te spotten. Dat gaan we morgen doen. Het is nu namelijk de juiste tijd van het jaar om veel walvissen met hun jong te zien zwemmen langs de oostkust. We hebben er al heel wat gezien in de verte, maar als we de verkoopster van de tickets moeten geloven, komen de walvissen vaak naar de boot toe en kun je dus heel dichtbij komen.

Ook nog even geskyped o.a. met mijn jarige zus! Wat is het toch leuk om dit te doen. We zitten aan de andere kant van de wereld, maar toch kunnen we even bijkletsen, leuk hoor!