anne-hans.reismee.nl

Australië Dag 57 Noosa - 7 september 2010

We zijn gisteren na terugkomst uit Fraser nog doorgereden naar de volgende hotspot: 'Noosa.' Dit stadje werd ons door velen aanbevolen, vanwege de bijzondere ligging en mooie uitkijkpunten. Dat klopt! We hebben vandaag een wandeling gedaan van zo'n 3 uur door de bossen en langs de zee. Weer geweldig! Ook hebben we nog even op het strand gelegen. Noosa is een plaatsje waar de Jetset te vinden is. Alles is er heel netjes onderhouden en schoon en je ziet overal mooie huizen, chique resorts en luxe auto's voor de deur. Het heeft veel gezellige strandjes, parkjes en baaitjes.

We hebben al vaak tegen elkaar gezegd wat een enorm fijn en leuk land Australie is om te bereizen. Het klimaat is heerlijk en het land is supermooi, maar het zijn zeker ook de mensen die het land maken zoals het is. Vanochtend bijvoorbeeld stonden we geparkeerd bij het strand om onze bus eens even uit te ruimen en gelijk sprak een groepje wandelaars ons aan. Ze kennen Amsterdam allemaal wel van naam en sommigen zijn ook ooit in Europa geweest. De mensen maken hier zo makkelijk een praatje! Ook als je wandelt zegt iedereen elkaar gedag en als je ergens om informatie vraagt wordt je altijd uitgebreid en vriendelijk te woord gestaan. De 'Australian lifestyle' waar men het altijd over heeft zien wij overal terug. De mensen lijken hier ieder moment van de dag te genieten. Subliem!