anne-hans.reismee.nl

Australië Dag 54 t/m 56 Fraser Island - 4 t/m 6 september 2010

Zaterdagochtend 8 uur stond iedereen paraat om alle spullen in de 4WD te laden. Gelukkig konden er ook spullen op het dak, want met in totaal 16 man, een hoop slaapzakken en koelboxen heb je niet veel plek meer over. Na een complete auto-check en uitleg vertrokken we richting de ferry naar Fraser Island. Het was nog behoorlijk druk met auto's, bij de ferry. Fraser is dan ook erg geliefd trip bij de Australiers. Toen we aan land gingen op Fraser Island en we met de auto over het strand reden hadden we al gelijk zoiets van: dit gaat leuk worden! De zon, zee en al dat zand, echt een prachtig plaatje! Ook de gesprekken in de auto waren gezellig en er werd veel gelachen. Ik merk ook dat mijn Engels steeds een beetje beter wordt na al die weken, dus dat is mooi meegenomen. Onze gids 'Kris' was een erg leuke vent, heel gastvrij en vriendelijk. Het was fijn om een gids te hebben, want zonder zouden er veel meer ongelukken gebeuren. Je moet opletten wat je doet en rekening houden met het hoog-en laag tij van het water. De auto kan namelijk al snel vast komen te zitten in het soms mulle zand of slijtage ondervinden van het zoute zeewater. Ik heb ook nog een stukje gereden, zoals vele anderen. Het lijkt net of je in een tractor zit, zo zwaar, log maar ook sterk is een 4WD!
We hebben de 3 dagen een aantal mooie gebieden bezocht van Fraser Island. 'Lake Wooby', een zoetwatermeer met daar omheen alleen maar zandduinen, een oud scheepswrak, een uitkijkpunt op de rotsen van 'Indian Head' (we zagen haaien, dolfijnen, schildpadden en walvissen!), de binnenlanden met regenwoud, 'Hangover creek' met helder zoet water en de 'Champagne pools' met zout water. En echt alles was supermooi...:-)
Aan het einde van de middag werden de drankjes geopend. Hierna maakten we met z'n allen eten en gingen we rond het kampvuur zitten. Iemand had zijn gitaar en liedjesboek meegenomen, zo kon ik ook nog wat spelen: 'Sweet Home Alabama' enz. Echt kamperen zoals je je kamperen voorstelt in Australie! Erg leuk!
We vonden we het een erg leuke groep, waarbij iedereen met iedereen kletste en lol had. Na de trip hebben we dan ook mailgegevens uitgewisseld voor foto's e.d. Ja, het was echt super!!!

Anne

Nou hier in Eindhoven regent het het stront van de dijken en beperkt zicht het uitzicht tot de geluidswallen van de A67. Gewoon ter vergelijk. Geniet ervan!

Gr! Bas

Bas

huh ik heet helemaal geen Anne? Tijd voor een heerlijke kop automaten koffie.

Marja

Hi Anne en Hans,

Nou alles weer eens goed bijgelezen en foto's bekeken. Tja wat doen we hier (Ned.) dan toch nog? Geweldig die foto's en belevenissen! 3C en 4C hebben jullie kaart ontvangen! Ze waren er heel blij mee. Vonden de kaart prachtig met die dieren. Natuurlijk Australie opgezocht op de bol! Helemaal onder de indruk. Leuke groep Anne, goed mee te werken en te kletsen. Nou geniet lekker van al het moois!!
Liefs, Marja

Lida

Hoi Anne en Hans, leuk om weer van jullie te horen!

Fraser eiland is ons zeer bekend! we zijn er een aantal dagen geweest geweest, maar alles alleen gedaan. Ik heb nog trauma´s van het rijden in heel los zand met ons gehuurde autootje!

Verder was het heel mooi en gezellig daar, we verbleven in de lodge.

Groetjes en hoor graag van jullie volgende etappe!

Mirjam

Hoi Hans en Anne,

Wat hebben jullie al een hoop mooie belevenissen meegemaakt. En wat een prachtige foto's hebben jullie.
En dan zit ik hier achter mijn computertje op de studeerkamer aan een of ander artikeltje te werken... Zou nu graag willen ruilen met jullie.

ik wens jullie nog veel plezier!

Veel liefs,

Mirjam

Liselotte

Weer even bijgelezen. Meid wat maken jullie een bijzondere tijd mee. Goede keuze om gewoon te gaan! Geniet er nog van (dan doe ik dat hier ook van jullie evrhalen en foto's)!!! xxx