Australië Dag 50 Town of 1770 / Agnes Water - 31 augustus 2010
Nog een paar uurtjes gereden en twee kleine plaatsjes aan de kust, vlak naast elkaar, bezocht. 'Agnes Water' is de grootste met zo'n 1700 inwoners, maar meer bekend is 'Town of 1770' met 56 inwoners! Je kunt hier goedkoop surflessen nemen en daarom stoppen veel backpackers hier. Zo ook wij :-) Na wat rondrijden zagen we dat deze plaatsjes ook mooie uitkijkpunten hebben en m.n. de baai met zandbanken is erg idyllisch. In mei 1770 kwamen Kapitein Cook en zijn bemanning als eerste westerlingen aan land in Queensland en ze noemden dit punt naar het jaartal: 'Town of 1770'.
We hadden op de Whitsunday boottrip een voucher gekregen voor Fraser Island (richting het zuiden) van een jongen die deze had gewonnen en er zelf al was geweest, erg aardig! We moesten deze alleen inleveren bij een reisbureautje in Agnes Water, dus zo gezegd zo gedaan. Ook hebben we een dagtrip geregeld voor morgen. We gaan met een catamaranboot naar een eilandje voor de kust van Town of 1770: 'Lady Musgrave Island'. Dit eiland ligt midden in een lagune van koraal (15 hectare), midden in zee, tientallen kilometers uit de kust. Je kunt er van alles doen, het lijkt ons de moeite waard om nog wat meer van het Great Barrier Reef te zien aangezien we steeds zuidelijker gaan en uiteindelijk het Reef zal stoppen.